Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ha maradnék

2015.01.11

 

A Ha maradnék című könyvet Gayle Forman írta. Mondhatnánk, hogy ez a mű hozta meg számára a világsikert, hiszen egészen nagyvonalú filmet is készítettek már belőle, ami nem kis szó. 

A könyvet tegnap este fejeztem be, és körülbelül három napba telt kiolvasnom, tehát egészen frissek a vele kapcsolatos élményeim. Az unokanővéremtől sikerült megszereznem, tőle kértem kölcsön. Filmesborítós változatban volt meg neki, amiben először talán csalódtam, mert én általában jobban kedvelem az eredeti könyves borítókat. De ahogy jobban megnéztem, nagyon megtetszett, és rájöttem, hogy ez így fantasztikus, ahogy van. Gyönyörű, letisztult, fehér háttér, rajta fekete betűkkel, a filmbeli poszter van rajta. A hátlapon pedig pont csak annyi szöveg, amennyi kell. 

A könyv összesen tizenhat fejezetből áll, már ha jól számoltam, egy tartalomjegyzék igazán elférne még benne. A fejezetek címei az időt jelzik (pl. 7 óra 9 perc). A betűtípus nagyon szép, az írás gyönyörűen átlátható.

Az események két színen haladnak: a jelenben és a múltban, rengeteg múltbéli visszaemlékezés van benne. Ennek ellenére egyáltalán nem zavaró a fogalmazás, az első néhány fejezet után hozzá lehet szokni a dolgok menetéhez.

Fényűző a stílusa. Eszméletlen a fogalmazás. A visszaemlékezések sem zavarják össze az embert, pedig az ilyen művekbe aztán bele lehet gabalyodni rendesen. Én nem szeretem a drámákat, de ez a mű egyszerűen magával ragadott. Tényleg fantasztikus volt. Megkockáztatom, és azt mondom, hogy ez volt eddigi életem egyik legjobb regénye. Nem csak ajánlom, hogy olvassátok el. Ezt mindenkinek muszáj elolvasnia! A Ha maradnék egy felkavaró, romantikus történet veszteségről, szeretetről és reményről, aminek minden pillanatát körüllengi a zene.

Én tízből kilenc és fél pontot adnék rá. Azzal a fránya fél ponttal is csak azért spórolok, hogy ha véletlenül belebotlok egy ennél is jobb könyvbe, akkor ott legyen tartalékban.

A művet a Ciceró Könyvstúdió támogatta.

Jó olvasást hozzá! :3

Ha kihagytam volna valamit az értékelésből, kérlek, szóljatok, és megpróbálom pótolni! ^^

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.