Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A barátság /M

A barátság

Azt hiszed, tudod mi ez, ugye? Nem, valójában fogalmad sincs róla. Sosem gondoltál még bele úgy igazából ebbe a fogalomba. Hát akkor most elmondom, hogy nekem mit jelent. Én már belegondoltam…

A barátság egy megfoghatatlan, emberi szemmel láthatatlan dolog. Nem elég hozzá a szív, ehhez a dologhoz már lélek kell.

Valójában azt gondoljuk, hogy a szerelem az múlandó, és rengeteg szerelmünk lesz az idő folyamán, amíg a barátaink végig mellettünk állnak majd. De ez nincs így… a barátaink is jönnek-mennek az életünk során. Csak néhány igazán értékes barátod lesz, akik évekig kitartanak majd melletted, és csak egy igazi, „legjobb barátod” lesz majd, aki az egész életeden végig fog kísérni.

Amikor én meglátom az egyik barátomat mosolyogni, én is elmosolyodom, akarva akaratlanul. És boldog leszek tőle… boldog leszek, hogy mosolyogni látom, boldog vagyok azért, mert ő is boldog.

Ha egy barátom átölel engem, ha átöleljük egymást, csak köszönésképpen, vagy éppen azért, mert már rég találkoztunk, akkor az rettenetesen fel tud dobni engem. Iszonyú, megszámlálhatatlan mennyiségű energiát kapok attól az egyetlen öleléstől. Olyan mintha hirtelen valaki felégetné a lusta énemet, és egyszerre csak fénysebességgel repesztenék. Emiatt, az egy ölelés miatt, képes vagyok kibírni, túlélni a következő néhány napom, vagy akár az egész hetem – bármily nyomorúságosak is legyenek majd azok.

A barátaimmal önfeledten tudunk nevetni egymáson… azért, mert ismerjük egymást. Talán nem is minden barátommal tökéletesen. Talán van olyan barátnőm is, aki még sok titkát nem osztotta meg velem. Vagy egyszerűen csak elfelejtettem megkérdezni, hogy mi a kedvenc színe, mi a kedvenc étele, hová szeretne eljutni, mi akar lenni, ha nagy lesz… De mégis biztonságban érezzük magunkat egymás mellett. Mert valami összeköt, valami közös bennünk.

És ahogy önfeledten tudunk nevetni egymáson a barátaimmal, úgy ők önfeledten engem is ki tudnak nevetni… Én meg velük nevetek magamon. Mert ha a barátaink nevetnek ki minket, az tőlük nem sértés, nem is szánalom. Ők egyszerűen csak azt mondják: „vicces vagy”. Téged pedig igazából nem is érdekel, hogy komolyan gondolják e, mert ők a barátaid. És az lényegtelen, hogy miért nevetnek rajtad, a lényeg az, hogy tudod, csak jó szándék vezérli őket, ha rólad van szó.

Ha a barátaim megosztják velem a titkaikat, nem mondom el senkinek… csak a legjobb barátomnak. Ő talán egy kicsit kivétel. De csak a titkok alól. A többi alól nem. Mert mindig van valami, amit az egyik barátoddal jobban szeretsz csinálni, mint a másikkal. Vele jobb nevetni, vele jobb beszélgetni, vele jobb tanulni, de vele csak fiúkról szeretünk dumálni… mindig van valami, ami az egyik barátodat megkülönbözteti a többiektől.

Ám ha majd rátalálsz a legjobb barátodra – higgy nekem – tudni fogod ki ő…

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.